Mission Gold Met deze reeks presenteert Murray McDavid hun prestige collectie van vintage, zeldzame en uitzonderlijke single malt whisky's.
Benchmark Het hart van Murray McDavid's geboden reeks met buitengewone, volwassen single malts, een voorstelling van de kunst van het rijpen.
Mystery Malt Speciaal geselecteerde single malts om de nieuwsgierige whisky aficionado's te laten puzzelen en entertainen.
Select Grain Onze single grain whisky's, granen gedistilleerd in column stills, kunstmatig gerijpt en gefinisht in geselecteerd hout.
Crafted blend Single malt en single grain whisky's samengebracht om de kunst van het blenden en rijpen te vieren.
The Vatting Top single malt whisky's die 'getrouwd' zijn met elkaar om zo een nieuwe stijl en nieuwe smaken te creëren voor de Murray McDavid-liefhebbers om te proberen.
Murray McDavid “Inspired Scotch Whisky”
Een whisky-bottelaar met een lange traditie in het beoefenen van de kunst van het rijpen om geinspireerde Schote whisky te produceren. Murray McDavid biedt een complete reeks aan Schotse whisky van vintage single malts en select grains tot gemengde mouten en bewerkte blends. De whisky familie bestaat uit: Mission Gold, Benchmark, Mystery Malt, Select Grain, The Vatting en Crafted Blend. Gelegen in het hart van de Speyside regio in Schotland vindt men de geboorteplek van Murray McDavid: de Coleburn Distillery. Dit is de plek waar de kunst van het rijpen beoefend wordt door alle whisky's te rijpen in de beste eiken vaten van over de hele wereld. Hierdoor kunnen zij whiskyliefhebbers drams aanbieden vanuit elke regio van Schotland die uniek zijn en vol van karakter. De Coleburn distilleerderij werd gesloten in 1985, maar een deel van de gebouwen zijn nog te aanschouwen na al die jaren. Pas sinds 2013 liggen er vaten van Murray McDavid te rijpen
Murray McDavid Benchmark Dailuaine 2009 - 12yo
Murray McDavid Benchmark Dailuaine 2009 - 12yo Er is zeer zelden een single malt Dailuaine uitvoering wereldwijd verkrijgbaar. Het is wel een favoriet bij onafhankelijke bottelaars. Dailuaine is net als zijn broers van Diageo Linkwood, Auchroisk, Glenlossie en Benrinnes een grote distilleerderij die produceert voor de blends en toch ook bekend staan als verborgen schoonheden op het gebied van onafhankelijke bottelingen. Deze uitvoering is 12 jaar oud en heeft vele jaren gerijpt in voormalig bourbon vaten. Daarna heeft het nog een narijping van 14 maanden ondergaan in een 4 tal first fill voormalig Sauterness vaatjes. Een whisky met een uitgeproken fruitigheid, kruidigheid en afdronk. Neus; Bloemige honing, boterachtige mout, yoghurt Smaak; Tropisch fruit, olieachtige mout, verse citrusvruchten. Afdronk; Honingzoet, citroen, eikenkruid
Murray McDavid Select Grain Loch Lomond 1996
Murray McDavid Select Grain Loch Lomond 1996 19 yo Een bijzondere single grain whisky van de multifunctionele Loch Lomond distilleerderij. Gedistilleerd in 1996 en gebotteld in 2017. Een korte finish gehad in 2 kleine 1st fill Koval bourbon vaten gehad waardoor deze uitvoering nog meer smaak heeft meegekregen. Het gebeurd maar heel weinig dat een Loch Lomond single grain whisky van deze leeftijd op de markt komt. ;Romige vanille, kokos, boter en bananen schuimpjes. Smaak; Zacht en romig, fruit salade. Afdronk; Zoet, clean en fris met nog een kruidige hint op de achtergrond
Murray McDavid Crafted Blend Half 'n' Half 2009 - 11yo
Murray McDavid Crafted Blend Half 'n' Half 2009 - 11yo Deze botteling is opgenomen in de Crafted Blend reeks van Murray McDavid. Half n half....is een drankje in de bars van Glagow bestaande uit een half pint bier en een scotch whisky. Deze crafted blend is daarnaar genoemd en ook zo gecomponeerd door de master blender van Murray McDavid. 50% is single malt whisky afkomstig van Speyside distilleerderijen en de andere 50% is een Lowland Single Grain whisky, alles geruime tijd gerijpt in voormalig bourbon hogsheads. Vervolgens heeft dit nog een finish gehad in een 3 tal invloedrijke voormalig ( hoppig) biervaten. Het heeft voor een opmerkelijk smaak en bijzondere blend gezorgd van ruim 11 jaar oud. Neus; Licht bloemig, citrus hop, haverkoekjes. Smaak; Vanille, sorbet citroen, anijs. Afdronk; Honing, pijnboompitten, bitterzoet.
Murray McDavid The Vatting Peatside 2014 - 6yo
Murray McDavid The Vatting Peatside 2014 - 6yo De vorige Peatside uitvoeringen waren afkomstig uit vaten van een Speyside stokerij. Deze uitvoering is geheel anders samengesteld en vooral ook van smaak. Officieel is dit batch nummer 5 maar wijkt sterk af van de vorige uitvoeringen. Dat komt door de samenstelling van malt whisky gerijpt in verschillende vaten, van verschillende leeftijden, achtergronden en smaken. Gerijpt in voormalig bourbonvaten afkomstig van twee malt distilleerderijen. Een is een peated whisky van een westelijk eiland, de ander is een van de meest onbekende in de omgeving van Glenlivet. Vervolgens is een deel nog nagerijpt in first fill PX vaatjes en een deel in actieve voormalig bourbon casks. Na het mengen ontstond deze small batch Peatside, rijk van medicinale turfrook, fris kruidig fruit en hazelnoot. Neus; Zee turf, ananas, romige vanille. Smaak; Zoete rook, olieachtige, frisse citrus. Afdronk; Middellange lengte, rook en kruiden.