De Ijsvogel Single Malt Dutch Whisky 2018 is een Nederlandse single malt whisky van De Ijsvogel in Arcen. Deze Nederlandse single malt is gedistilleerd in 2015 en heeft; 12 maanden gerijpt in een bourbon vat, 13 maanden in een port vat en vervolgens 12 maanden in een sherry vat. Hij is gebotteld in 2018, oktober, op 46%, non chill filtered, zonder toevoeging van kleurstoffen. Dit is een gelimiteerde single cask release van circa 325 70cl en 200 20cl flessen.
IJsvogel whisky 2019, het 5de vat, is een single cask (sherry) whisky. Whisky uit Nederland
Vanaf 2 september 2015 hebben we er in Nederland weer een nieuwe Single Malt Whisky bij genaamd “IJsvogel”. Vanaf die datum heeft de whisky precies 3 jaar en 1 dag gerijpt op een eikenhouten vat. Er is hier gekozen voor een Port vat, deze nieuwe whisky is zoals we dat zo mooi zeggen, Port Cask. De derde Cask heeft 4 jaar gelagerd, 3 jaar op bourbon en 1 jaar op een port vat. Het derde vat Whisky wordt begin oktober 2017 gebotteld. 
Het betreft een jonge whisky waar de alcohol duidelijk aanwezig is, verder duidelijke tinten van eiken en lichte port invloeden, een redelijke zachte afdronk. Een aanwinst voor whisky drinkend Nederland als je het ons vraagt. Er ligt inmiddels ook al een tweede vat met whisky te rijpen, deze is in eerste instantie op een een Jack Daniels vat gelegd per 8-9-2013 en op 28-3-2015 wederom overgezet op een Port vat, wat de uiteindelijk finish gaat worden is nog niet bekend. De tweede cask (300 van 70 cl. en 300 van 20 cl.) is iets anders als de eerste, de whisky heeft 18 maanden op een bourbon vat gelegen en 18 maanden op een port vat. De derde Cask heeft 4 jaar gelagerd, 3 jaar op bourbon en 1 jaar op een port vat.
Het vijfde vat Whisky wordt begin Oktober 2019 gebotteld. IJsvogel Whisky 2019, 5de botteling. Gestookt juli-augustus 2015 en 4 jaar gelagerd op Oloroso Sherry vat. Dit was een 50 jaar oud 500 ltr. sherryvat dat is rebuild tot een 250 ltr. cask. De smaak van jaren lange rijping van de sherry komt terug in deze bijzondere singel cask whisky. Fruit, noten en een vleugje caramel. Laat u verrassen! 
Oloroso (geparfumeerd in het het Spaans) is een verscheidenheid aan versterkte wijn (sherry) gemaakt in Jerez en Montilla-Moriles en geproduceerd door oxidatie veroudering. Het is normaal donkerder dan Amontillado. Oloroso is meestal donker en nootachtig. 
De Whisky heeft 46% alcohol. IJsvogel Whisky PX ; 50 months, 6de botteling 2020 Gestookt en gelagerd in juli 2016. Na een periode van 50 maanden (4 jaar) wordt deze whisky gebotteld op 46%. De bijzondere smaak dankt de whisky aan de lagering op Pedro Ximénez Sherry Cask, welke vele jaren is gebruikt voor deze sherry. PX sherry is een uitzonderlijk zoete sherry met een bijna ondoorzichtige donkerbruine kleur. Door de druif eerst 10 tot 15 dagen in de zon te laten drogen alvorens deze ‘rozijnen’ te persen, wordt de basis van deze sherry gemaakt. Door de wijn langere tijd op eikenhouten vaten te laten rijpen ontstaan er fruitige aroma’s van vijgen en noten en bovenal rozijnen. Deze smaken zijn terug te vinden in de 6de botteling van de IJsvogel Whisky. Weer een unieke ijsvogel whisky die zijn weerga niet kent.
IJsvogel whisky 2020, het 6de vat
IJsvogel Whisky Peated 42 maanden, 7de botteling 2021. Deze bijzonder editie van de IJsvogel Whisky vindt zijn oorsprong eind zomer 2017. Gestookt en 18 maanden weggelegd op een 3 de hands cask, waar enkele jaren bourbon Whisky op heeft gelagerd en vervolgens 9 maanden een zwaar Belgisch bier. Hier kreeg deze whisky o.a. de vanille en hop tonen. Vervolgens 18 maanden op een ex Laphraoig cask waar de whisky een vriendelijke peated ( licht rokerige) smaak meekreeg. En als afwerking, ex IJsvogel PX vat. Nadat onze 6de botteling voorbij is, heeft deze 7de botteling nog 6 maanden mogen genieten van deze cask.
Ijsvogel Whisky Peated, 7de botteling 2021
Uitverkocht
Uitverkocht
IJsvogel Whisky Vino de Naranja, 9de botteling 2022 Deze 9de botteling IJsvogel Whisky is weer uniek. 25 maanden gelagerd op Bourbon Cask en 25 maanden gelagerd op een Vino de Naranja Cask. Vino de Naranja is een volle, krachtige versterkte wijn voor 80% gemaakt van Pedro Ximenez druiven en dank zijn smaak aan de sinaasappelschil die een tijd mee rijpt in de cask van Amerikaans eiken. Deze bijzondere en gedurfde methode zorgt voor de smaak van gekonfijte vruchten en een vleugje wilde kruiden. Het bitterzoete van de sinaasappelschil geeft de geur van citrus en gekapt eikenhout. Laat u verrassen. Het wordt zeker weer genieten van deze IJsvogel 2022 .
De 8ste botteling 2021 van de Ijsvogel Whisky met een bijzonder karakter; 25 maanden gelagerd op Bourbon Cask en 25 maanden gelagerd op een Tawny Port Cask. Ik proef oa. karamel, zoet rijp fruit, rozijnen en een vleugje noten.
Uitverkocht Uitverkocht
IJsvogel Whisky Rum Finished, 10de botteling 2023 ( Verwacht in April) Alweer de 10de botteling. Deze whisky is gelagerd op de Kruidenzolder van De Wijmarsche Watermolen. 44 maanden op een tawny-port vat en een finish van 6 mnd. op een IJsvogel Rum vat. De licht zoete smaak van de rum laat zich goed combineren met het fruitige van de port. Geuren van laurier en sinaasappelen komen naar voren in uw glas, met een prachtige taankleur van de port. Bij de afdronk proeft u de honingzachte tonen van hout en een beetje anijs. Laat u weer verrassen door deze unieke Limburgse whisky.