Millstone Dutch Whisky
Slijterij - Wijnboetiek “Het Steenhuis”
Gevestigd sinds 1984
...een sfeervolle ambiance, met een persoonlijk accent...
© H.J.Herber 2020
Slijterij - Wijnboetiek “Het Steenhuis” VLODROP
Whisky van de maand nov. & dec.  Elke maand staat er een mooie bijzondere whisky open om te proeven.
Tullamore D.E.W. Tullamore D.E.W. is een triple distilled triple blend. De whisky is driemaal gedistilleerd, voor een puurder en zachter resultaat, en geblend uit 3 soorten whisky: malt whisky, pot still whisky en grain whisky. De grain vormt het canvas voor de blend. Het houdt alles bij elkaar en geeft een zachte, zoete basis. De malt geeft een fruitig karakter, alsmede een body aan de whisky. De pot still whisky, gedistilleerd uit een combinatie van gemoute en ongemoute gerst, draagt tonen van mout en noten bij aan het profiel. Rijping in Amerikaans eikenhouten bourbonvaten en Spaanse sherryvaten geven de whisky kleur en balans.uit Spanje.
D.E.W. original is een triple distilled blend
Bij Tullamore heerst een bijzondere kracht van drie. Drie natuurlijke ingrediënten, drie soorten graan, drievoudige distillatie en een blend van drie types Ierse whisky – pot still, malt en grain. Wij geloven dat die drie-eenheid de brug vormt tussen het zachte karakter van onze whisky en de complexiteit die elke druppel bevat. Onze naamgever Daniel E. Williams is ook uit bijzonder hout gesneden. In zijn jongere jaren keerde hij de mout op de distilleerderij; ’s nachts sliep hij op de hooizolder. Hij was de ultieme selfmade man en schoot razendsnel omhoog op de ladder. In 1873 werd hij General Manager om uiteindelijk eigenaar van de distilleerderij te worden. Door zijn hand werd onze whisky wereldberoemd. Vandaar prijken zijn initialen D.E.W. nog steeds op elke fles van de Tullamore-distilleerderij.
Kleur: stro-goud Geur: complex met bloemen en bisquit, fijne kruiden en citrus Smaak: zacht en rijk, granig en lichtzoet Afdronk: accenten van noten en vanille
Geniet, maar drink met mate. Geen 18, geen alcohol.