Millstone Dutch Whisky
Slijterij - Wijnboetiek “Het Steenhuis” 
Gevestigd sinds 1984
...een sfeervolle ambiance,                                                met een persoonlijk accent...
© H.J.Herber 2018       
Slijterij - Wijnboetiek “Het Steenhuis” VLODROP
Whisky van de maand maart   Elke maand staat er een mooie bijzondere whisky open om te proeven.
Highland Park 12 Years Old is het boegbeeld vande distilleerderij. Zacht rokerig en licht zoet, omschreven als “the greatest all-rounder among single malts” door whiskyschrijver Michael Jackson in zijn Whisky Companion. Deze whisky heeft voor iedereen iets te bieden: een zweem van rook, een toon van kruiden, een zacht fruitig karakter met een soepele, aanhoudende afdronk. De mout is gedroogd boven een vuur van heideturf, uniek aan Orkney; de whisky rijpt uitsluitend in sherryvaten uit Spanje.
De  meest gerespecteerde Single Malt wereldwijd...
Minimaal 12 jaar gerijpt in vaten van Amerikaans eikenhout, waar voorheen Sherry in heeft gerijpt
Highland Park 12 years
Highland Park wordt tegenwoordig gemaakt met hetzelfde geloof en gelijke integriteit als in 1798. Het karakter van onze whisky is grotendeels te herleiden naar twee gebruiken: we mouten onze gerst zelf en drogen deze met de zachte rook van heideturf, gestoken op Orkney. We rijpen onze whisky uitsluitend in sherryvaten, uit Jerez de la Frontera in het zuiden van Spanje. Whisky’s van Highland Park zijn herhaaldelijk bekroond tot Best Spirit in the World (Spirit Journal, 2005,2009, 2013) en World’s Best Single Malt (World Whiskies Awards, 2009).
Kleur:        stralend amberbruin. Geur:         zoete heidehoning, zachte turfrook. Smaak:     licht rokerige zoetheid, rond met een                     volle maltsmaak. Afdronk:  zacht en rijk
Geniet, maar drink met mate. Geen 18, geen alcohol.