Millstone Dutch Whisky
Slijterij - Wijnboetiek “Het Steenhuis”
Gevestigd sinds 1984
...een sfeervolle ambiance, met een persoonlijk accent...
© H.J.Herber 2019
Slijterij - Wijnboetiek “Het Steenhuis” VLODROP
Geniet, maar drink met mate. Geen 18, geen alcohol.
Limburgse wijnen uit de kas!
Oorsprong Belvinage dankt haar naam aan de locatie waar de wijn gemaakt wordt. Belvinage is namelijk een anagram van de Belaeving; de wijnerij in het Limburgse Egchel waar wijnstokken onder glas groeien. Daarnaast zit er nog een achterliggende gedachte in de naam. Het is namelijk een verbastering van de internationale woorden 'bello', 'vino' en 'age'. 'Bel' komt van het Spaanse en Italiaanse woord voor mooi en geeft de topkwaliteit van de wijn en het prachtige uiterlijk van de fles weer. 'Vin' linkt in het Frans, Spaans en Italiaans direct naar wijn en het Engelse woord 'age' geeft het wijnjaar en de leeftijd van de stokken aan; heel belangrijk bij een goede wijn. Deze drie woorden sluiten perfect aan bij kwaliteitswijn Belvinage.
Wijngaard uit de kas!
Een wijngaard onder glas lijkt misschien tegen de wil van de natuur in te gaan, toch is dat niet helemaal of beter gezegd, helemaal niet- het geval. De kas verwent de wijnstokken als het ware: het enige wat de kas namelijk doet, is het beschermen van de wijnstokken en druiven tegen weersinvloeden van buitenaf. De stokken en druiven worden optimaal verzorgd, maar zonder gewasbescherming of klimaatbeheersing, de natuur doet de rest. De stokken gedijen perfect in de leemgrond waar deze regio zo bekend om staat en de druiven worden vol en zoet van smaak door het Limburgse zonnetje. De kas creëert als het ware een cocon om de stokken heen, die zorgt voor het beste groeiklimaat. De wijngaard onder glas is dus eigenlijk een heel natuurlijk fenomeen.
Historie/Ontstaan In 2015 kochten Joep en Monique van Schaijk een voormalige rozenkas in het Limburgse Egchel, met het idee er een wijngaard onder glas van te maken. Hun doel: anderen verwennen met de mediterrane sfeer die zij zo fantastisch vinden. Ze hadden nooit durven dromen over waar ze nu, krap twee jaar later, staan. Niet alleen de wijngaard onder glas is gerealiseerd, er is ook interesse van over de hele wereld én de stokken doen het ontzettend goed omdat ze zo verwend worden in de kas. Zo goed zelfs, dat de kwaliteitswijn Belvinage ervan afkomstig is. Er is zelfs een eigen symbool voor wijn uit de kas ontwikkeld, waaraan liefhebbers zien dat ze een wijn drinken gemaakt van druiven afkomstig uit een kas.
Merlot Een heerlijke wijn met aroma’s van pruimen en rijpe druiven geven deze exclusieve Nederlandse wijn een verkwikkend, zuidelijk karakter.
Een wijn met veel sap en aroma’s van rood fruit. De knapperige tannine en de opwekkende frisheid geven deze wijn een zuidelijk karakter.
Cabernet Sauvignon
Chardonnay
Een Nederlandse wijn van hoge kwaliteit uit de kas. De wijn heeft een verfrissend karakter en bevat opwekkende aroma’s van witte druiven, zomerse bloemen en een lichte citrus hint.
Tempranillo
De intense aroma’s van amandel, chocolade en gestoofd fruit zorgen voor een heerlijke smaak.