Weingut Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling De Eins-Zwei-Zero Riesling heeft alles wat een Riesling heeft: limoen, citrus, rabarber, een klein vleugje rode appel en mineralen op de achtergrond. Hij mist écht alleen maar de alcohol. De wijn heeft een bijzonder schone en pure smaak en opvallend veel structuur en lengte in de afdronk. Drink hem met een gegratineerde crostini, bloemkool met geitenkaas of een Aziatisch kipgerecht. 31 kcal per glas. De alcoholvrije wijnen van Leitz zijn wellicht de beste die je op dit moment kan vinden. Ze worden gemaakt door middel van vacuüm- kolom-distillatie. Daarmee kan de alcohol op een temperatuur van 29 graden onttrokken worden, waardoor er zo min mogelijk smaak verloren gaat.
Weingut Leitz
Weingut Leitz Eins-Zwei-Zero Rose De Eins-Zwei-Zero Rosé wordt gemaakt van Merlot, Portugieser en Pinot Noir. Allemaal van eigen wijngaarden. Het is een opwekkende, harmonieuze zomerwijn die plezierig weg drinkt. In de geur en smaak heerlijk fruitige tonen van frambozen, rozenbottels en van rabarber. De levendige zuurgraad geeft de wijn zijn noodzakelijke frisheid. Een uitstekende begeleider van zomerse salades, pasta’s en gevogelte. 30 kcal per glas.
Weingut Leitz Eins-Zwei-Zero Riesling Sparkling Alcoholvrije Sekt, dat is de beste beschrijving voor deze heerlijke, karaktervolle wijn. In de geur doet het karakter van de Rieslingdruif bijna vergeten dat deze alcoholvrij is. Tonen van citrus en limoen, maar ook wat rabarber en rode appels maken het geurpalet van deze wijn compleet. In de smaak zijn de minerale tonen duidelijk aanwezig en heeft de wijn ‘gewoon’ een hele aangename lengte. Als aperitief of bij het eten, dit smaakt altijd! 30 kcal per glas.
Weingut Leitz Cabernet Sauvignon 0,5% De alcoholvrije ( 0,5%) Cabernet Sauvignon van Leitz is voor ons de mooiste die we tot nu geproefd hebben. De druiven voor deze wijn groeien niet in Duitsland (daar is het te fris voor cabernet), maar in de nieuwe wereld. De wijn die aangekocht wordt (uit Argentinië), wordt in Duitsland gedealcoholiseerd tot een percentage van 0,5%. Zo is de rode de enige alcoholvrije wijn van Leitz met een klein beetje alcohol. Wettelijk is ook vastgelegd dat het maximale percentage voor de term alcoholvrij 0,5% is. De wijn heeft een opmerkelijk goede structuur en heerlijk zwarte bessen fruit in de smaak. Naast deze rijkdom heeft de wijn ook opvallend mooie zuren en zachte tannines. De afdronk is prettig en behoorlijk lang. Drink hem bij de barbecue, stevige vleesgerechten en zelfs bij pure chocolade.